Back in Perth again!
Blijf op de hoogte en volg Rik & Gerie
06 November 2013 | Australië, Perth
Mijn handen jeuken al een tijdje om weer een nieuw verhaal te schrijven, maar ik had er tot nog toe geen tijd voor..
Ons ijsje heeft er uiteindelijk zo uitgezien : Perth - Guilderton - Jurien Bay - Kalbarri - Denham/Monkey Mia - Exmouth - Karijini (np) - Newman/Meekatharra/menzies - Sandstone / Kalgoorlie - Hyden (Wave Rock) en terug naar Perth.
Zoals beloofd, zouden we dus contact opnemen met de oudere mensen die we in Kalbarri tegen kwamen... En wat gebeurde er? We belden op, waren van harte welkom en het was zoals we stiekem gehoopt hadden.. Het voelde een beetje als thuiskomen, want we mochten lekker douchen, we mochten wassen EN we mochten logeren bij hen in een super relaxed bed.. Waauw.. We konden het niet geloven.. We snapten het zelf ook eigenlijk niet zo goed, maar dat was echt wel even lekker na al die nachtjes in onze warme auto..
Deze mensen heten Barry en Maxine.
Maxine was er op het moment niet, maar toen we om half 7 aankwamen hebben we ongeveer tot half 11 met hem gekletst..
(onder tussen ook de auto uitgepakt en een eitje gebakken op ons broodje) Onze oogjes vielen dus bijna dicht na zo'n lange reis, maar goed.. Wel heel erg gezellig.. Vandaag waren we even de stad in en toen we daar afgezet werden door Barry om te kijken of onze bankpas bij het postkantoor zou zijn ( dat was er natuurlijk weer niet..) Daarna hebben we nieuwe kabeltjes gekocht voor onze iPad / camera en hebben we even gecheckt of Richard nog ' in the town' was, dus samen met hem wat gegeten waar we ook WIFI hadden (sorry Janine :( ) en opgezocht hoe duur de 'supersonische' camera was, die we gezien hadden. We hebben hem uiteindelijk gekocht bij een ' duty free' shop, wat betekende dat je BTW vrij kon kopen, als je binnen twee maanden het land weer zou verlaten.. En nu wil het lot, haha, dat wij morgen voor een weekje naar Bali gaan, dus hebben we ook nog korting op zowel de camera als op onze tas en de kabeltjes voor de iPad/camera.. (Kortom, mooi 10% korting haha).
TUSSEN TWEE HAAKJES, WIJ KONDEN GEEN FOTOS UPLOADEN OMDAT ONS CHINESE APPARAATJE OM DE IPAD MET DE CAMERA TE VERBINDEN KAPOT WAS!!
Onderweg kwamen we trouwens ook op een heerlijke camping, met een hele grote keuken ( waardoor we niet gelijk met zonsondergang op bed hoefden en waardoor we lekker in de oven konden koken). Een heel geschikte campingeigenaar, die ons korting gaf EN ons hielp met de reusachtige spijker die in onze autoband zat. Rik zei al, ja Gerie heeft een stukje gereden haha. ( Ja, ik heb aan de linkerkant gereden en niet eens een kangaroe aangereden haha). Maar goed, er zit nu een plug in de band, dus hopen dat hij het volhoudt tot na onze Bali reis en dan zien we wel weer.. Zijn nu nog even met Barry aan het kletsen, we zetten morgen onze auto bij hen in de garage en worden naar het vliegveld gebracht... :D super hè?
Even denken ( ben best moe, blijkt misschien ook wel uit het warrige verhaal, haha). Wat noemenswaardig is, is dat we langs Sandstone en Kalgoorlie zijn geweest en in de laatste zelfs hebben overnacht op een gratis camping, midden in de stad, in een soort stadspark, daar lekker Fish en Chips hebben gegeten en de Super Pit hebben bekeken en het WA museum. Het komt erop neer dat ze in 'the Goldfields' ( want zo heet het zo'n 600 km vanaf Perth) in een klein stoffig stadje, of eigenlijk meer dorpje goud gevonden hebben en dat er duizenden Fortuinzoekers erop af kamen.. Wederom werden de Aboriginals natuurlijk enorm uitgebuit en Kargoorlie veranderde in een hele grote, welvarende stad. Met pubs, bakkerijen, winkels enzovoorts..
Kalgoorlie leeft nu nog steeds van de goldmines. Het overgrote gedeelte van de mensen werkt er. En hoewel ze vroeger met een hoeweel aan de slag gingen, mijlenver onder de grond en meta alleen een kaarsje als licht, graven ze nu met gigantische trucs, alles op, brengen ze het naar boven en zoeken ze het verder uit.
Daardoor hebben ze nu een ' super pit' which is just a giant hole. 500 m diep en zo'n 3,5 km lang en 1,6 km breed.
De mijnen van vroeger, zorgden ervoor dat veel vrouwen weduwe werden, door de slechte werkomstandigheden. Dat is inmiddels natuurlijk wel anders, maar de gebouwen van toen, staan er nog min of meer.. Prachtige oude gebouwen. Als onze camera weer aan de kabeltjes zit, ( morgen of overmorgen) zal ik er een paar foto's opzetten..
Nou, ik ga m'n tandjes poetsen..
Ook de groetjes van Rik!
06 November 2013 - 18:41
Arnold:
Jammer dat Fish en Chips niet in Nederland is ingeburgerd, dat spul is super lekker!
O ja @Willem, ze zijn ook nog in een goudzoekerstadje geweest en hebben in een megabed geslapen ;-)
Veel plezier in Bali he, we wachten de filmpjes (facebook?) en foto's wel af.
Moi he
07 November 2013 - 01:22
Het Zusje Van Gerie:
Hoi tortelduifjes,
Wat een leuke/lieve mensen komen op jullie pad! Geweldig! Mooi om te horen!
Graag wil ik wel even weten waar jullie geldboom staat dan kom ik ook even langs (nieuwe Camera!!)
Hahaha. Ben benieuwd naar de foto's
liefs jullie schone (onee vieze) hardwerkende zuster -
07 November 2013 - 14:15
Diek:
Lieve kids
Wat weer een mooi verslag !!!!
We hopen dat jullie een mooie tijd hebben op Bali!!
en daarna weer lekker verder genieten in Australie ....
Liefs ons -
07 November 2013 - 16:39
Hetto:
Leuk verhaal!! Veel plezier op Bali (jaloers;-) )
En ik ben benieuwd naar jullie foto's!
xxxx -
07 November 2013 - 19:44
Gea:
Lieve mensen,
Ondertussen hebben jullie al ontzettend veel gezien en beleefd!
Nu even in rustiger vaarwater op Bali en daar ga je heel andere dingen zien.
We zijn benieuwd naar jullie belevenissen.
Pas op je bril en losse spullen bij de vele tempels met daarbij altijd de apen, die
verzot zijn op je eigendommen!!
Een goede vlucht naar Bali en geniet ze!
Groejes, Klaas en Gea. -
09 November 2013 - 19:00
Hermanda:
Wat leuk zeg dat jullie zo bij die mensen terecht konden! Wat lief en gastvrij :) ook leuk stukje geschiedenislessen er weer bij ;) veel plezier!!
Liefs Hermanda