We've got ourselfs a job! (En ja we leven nog haha - Reisverslag uit Busselton, Australië van Rik & Gerie - WaarBenJij.nu We've got ourselfs a job! (En ja we leven nog haha - Reisverslag uit Busselton, Australië van Rik & Gerie - WaarBenJij.nu

We've got ourselfs a job! (En ja we leven nog haha

Door: Geertje

Blijf op de hoogte en volg Rik & Gerie

27 November 2013 | Australië, Busselton

Hallo lieve thuisblijvers,

Voor mijn gevoel is erg lang geleden dat jullie iets van ons vernomen hebben, maar als mijn i-pad het goed heeft is het nog maar 10 dagen geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben.. Valt mee dus! Well, what's happened in these past few days.. (Vertaling: Wat is er gebeurd de afgelopen dagen?) Afgelopen vrijdagmiddag hebben we het oude vertrouwde huis van Barry & Maxine verlaten. Weer op eigen wielen staan voelde eerst weer wat onwennig, maar uiteindelijk ook weer erg fijn! We verlieten Perth met het idee om even 'gauw' de boel onder Perth te verkennen en dan door te knallen naar de woestijn, voor Ayers Rock. We stonden op een paar super leuke campings met allerlei kinderen die de wildste spelletjes deden en hebben in Margret River een lokaal marktje bezocht, daar allerlei fruit gekocht, brood en aardappels. Toen 'even' internet gehaald (lang verhaal waar ik jullie niet mee zal vervelen) en geprobeerd om te pinnen wat UITERAARD (zucht), weer niet lukte.

Uit diepe ergernis en een redelijk simpele rekensom bleek, dat als we echt niet geld op konden nemen (hoe vreemd dat ook was...) we beter werk konden gaan zoeken, omdat we anders waarschijnlijk midden in de woestijn zouden stranden... En aangezien de temperaturen in die grote zandbak met de dag stijgen, leek ons dat geen aantrekkelijk idee. Dus, wat nu... We besloten terug te gaan naar de markt en spraken de eerste de beste ( aardappel) man aan, met de vraag of hij nog werk voor ons had. En dat had hij! Aankomende donderdag zou hij beginnen. Hij schreef zijn nr op en wij die van ons en we moesten hem afgelopen maandag maar even bellen.
Wil het toeval natuurlijk dat wij net op een ( prachtige!) camping aan zee stonden, dus we hadden weinig bereik. Wij één (Ja Arnold, goed hè?!) of andere duin opgeklommen en gebeld haha. Nou, was prima, donderdag beginnen om half 8.
Aaaaaaaah, we hebben dus gewoon werk! :D

Maar goed, die markt was op een zaterdag en we konden die donderdag erop dus pas beginnen.. Hmmm, nou de oplossing hiervoor was eigenlijk unaniem. We zijn verder afgedaald naar Augusta, Pemberton, Denmark en Albany en hebben daar de nodige gezien en bezocht. We hebben The Tree Top Walk gedaan op zo'n 40 meter hoogte. Te vergelijken met het Boomkroonpad, maar dan met echt reusachtig bomen! We hebben zo'n reusachtige boom (The Diamond Tree) beklommen en ( bibber de bibber) waren toen op zo'n 50 meter hoog.. Prachtig uitzicht, maar werl enorm spierpijn de volgende dag van het (verkrampt) vasthouden aan de spijlen die in de boom zaten. Best griezelig dus, maar we hebben het gered! Rik achter mij aan dus dat gaf wel een 'veilig' gevoel. Ik zal er een foto van opzetten..

Verder zijn we in Albany bij een oud gevangenisje geweest, wat ondanks de kleine omvang van het gebouw nog best indrukwekkend was! Ze hadden allerlei (doodenge) poppen in cellen gezet en van één heks schrok ik me gewoon echt helemaal rot.. Pfff.

We zijn trouwens voordat we Perth verlieten ook nog in het havenstadje Fremantle geweest! Wat ook echt de moeite waard was! Wij hebben daar the Shipwreck museum bezocht ( met heel veel Nederlandse dingen uit de VOC tijd) en Fremantle Prison, wat al helemaal indrukwekkend was, want daar werd het 'uitschot' van Engeland heen gestuurd via schepen. Inclusief martelkamers, galg en isoleercellen.. Pretty impressive.

Goed, terug naar de route..
In Albany hebben we the WA museum bezocht, waar ook een klein (oud) schooltje bij was, wat voor mij als juf natuurlijk wel grappig was om te zien.. Ook hebben we daar op aanraden van de vrouw van the Visitor Centre ( de meeste, redelijk grote, steden hebben dat) een toren beklommen, wat ons een prachtig uitzicht gaf over de regio. Ehm, veel stranden gezien, maar niet gezwommen, een klein stukje vsn een wandeling gedaan tot aan een grote rots, waardoor we weer een prachtig uitzicht hadden en zo langzamerhand maar weer richting 'Marybrook' gereden ( dichtbij Busselton) waar we dus vanaf morgen aan het werk kunnen..
Wij zijn benieuwd!

Hoe gaat het in Holland? (Of Canada) wij zien hier de eerste 'Christmas' dingen sl verschijnen, wat heel raar is, omdat het eigenlijk gewoon zomer is, haha.. Mawr goed..

We wish you all the best! *

Rik & Gerie

(Vertaling: 't beste maar weer!)

Ps. Onze foto's volgen zaterdag!
Er is eerst werk aan de winkel..

Pps. Zoals het nu lijkt hebben we een goede deal kunnen sluiten bij een mooie camping dichtbij ons werk.. We kunnen hier als het goed is 3 weken blijven met 20% korting, dus dat scheelt weer mooi! :-)

• 27 November 2013 - 14:30

Henrieke Groenewold:

Hallo lieve rik en gerie,

Leuk om weer wat van jullie te horen.
    Leuk dat jullie werk hebben! Ben benieuwd of jullie het wat vinden.
    Het lijkt mij inderdaad raar om kerst spullen te zien terwijl het bij jullie zomer is
    Het is hier lekker nederlands weer. Wel goed voor mij om met mijn school bezig te zijn;)

We denken aan jullie!
    Groeten van Hetto en Henrieke

• 27 November 2013 - 17:24

Jennie De Boer:

Ben benieuwd wat voor werk jullie gaan doen. Veel succes!
    Hier in Canada zijn er volop kerstversieringen te zien, hier gaat het allemaal om om grote cadeaus etc. heel commercieel allemaal.
    Het is hier koud en er is sneeuw dus dat past bij kerst heel anders dan bij jullie, in je korte broek op strand kerst vieren is heel raar.
    Werk ze! en we zijn benieuwd naar de volgende verhalen.

Liefs
    oom Henk en tante Jennie

• 27 November 2013 - 18:10

Marieke:

Hoi,

Super snel werk gevonden! Top! Weer wat geld in het laadje brengen..

Werk ze de komende tijd. Hier is het helaas geen zomer....

Groetjes Arjan en Marieke

• 27 November 2013 - 19:36

Diek:

Alweer zulke mooie verhalen ,we zaten eigenlijk al wel een beetje te wachten hoor ,op weer een verhaal van jullie .Maar als jullie tot eind mei iedere 10 dagen een verhaal schrijven ,dan wordt jouw boekje al mooi dik ,Gerie .Wij hebben hier echt Hollands weer ......jah regen .Gelukkig hebben we een lekkere warme kachel .Nou lieve kids super dat jullie werk hebben ,even de bankrekening flink vullen en dan weer lekker verder met ......genieten !!!!knuffel van ons .

• 28 November 2013 - 12:42

Ina Bouwmeester (vroeger Je Tante):

Hoi Gerie ( Rik ken ik natuurlijk niet) ,

Leuke verhalen over jullie reis.Fantastische belevenis !
    Ik wens jullie nog heel veel plezier en leuke avonturen toe.

Ina.

• 29 November 2013 - 14:42

Rick En Anje Boer:

Hi Rik en Gerie

He fijn dat het zo voorspoedig gaat met jullie en nu uitkijken als het werk jullie bevalt

Wij zijn net weer terug uit holland alle family weer even ontmoet en wij kunnen weer terug zien,

Opeen fijne tijd met John en roos en de jongens nu zijn we weer in een besneeuwd Canada
    Maar de zon schijnt nu dat maakt het een mooi gezicht met al de sneeuw op de bomen
    Gerie en Rik alle goeds toe gewenst veel liefs rick en anje en de rest uit canada doei